207

av den 4. oktober 2013

Hun er redd. Redd for å glemme men redd for å huske. Hun er redd for å miste grepet, men enda reddere for å knytte seg.
Hun har hatt den beste sommeren hun kan huske, fordi det er akkurat det hun ikke gjør – å huske. Han er eldre. Han er langt over Susannes nivå, det er i hvert fall det hun tenker. I realiteten er det hun som har ham rundt lillefingeren, hun vet det innerst inne. Han sa det mens de lå der, krøket sammen for å få plass til begge to oppå den lille madrassen, dele sovepose for å varme den helt nakne huden ved å ligge tett inntil hverandre. Skyhøy promille som sørget for at alt som skjedde før hun sluknet var som et uvirkelig eventyr. Det var som å leve i en drøm. Glemme alt, glemme alle. Alt som foregikk utenfor festivalen var ubetydelig.
Hun har fortrengt de dumme tingene, de som hun kunne vært festivalen foruten. Likevel vil hun aldri glemme de 100 meterne de måtte gå for å komme ut av festivalområdet.

Klokken var passert tolv på formiddagen, festivalen var over. Susanne satt i en av de forlatte campingstolene og så rundt seg. Teltet hans lå der enda, de tok det ikke med seg hjem. Madrassen hun hadde tilbragt nettene på, den lå der bare. «Han er borte. Det som har skjedd her blir igjen her, akkurat som den madrassen,» hvisket en stemme i hodet hennes. Hun så bort på bordet. Alkohol, halvfulle flasker som fremdeles stod der etter i går kveld, siste kvelden. Anine var klar. «Nå må vi dra». Hun stumpet bortover, med en uggen bakrus uten å reagere videre på det. Hun hadde hatt konstant bakrus hele uken. Ingenting kjentes annerledes nå, bortsett fra et sterkt snev av savn, et enormt ønske om å spole tilbake tiden, leve denne uken om igjen resten av livet.

Hun hadde mistet all kontroll over kalenderen, men det var greit. Hva som skjedde når var ubetydelig. Det hadde skjedd. Det var det som betød noe for henne. Dessverre betød det fortsatt noe, selv nå når det hele var borte. Hvordan Tobias tilfeldigvis ble med til toalettene den første kvelden var fremdeles uklart, men det forandret alt. Alkohol, rettere sagt si store mengder sprit, hadde blitt konsumert før hun hadde hatt guts til å kaste seg over ham mens de ventet utenfor toalettene. Hvorfor akkurat ham, det visste hun godt. Hun siktet alltid på den uskyldige, den som vanligvis må ta det han får. Denne gangen var det annerledes. Han var eldre. Han burde ikke, han visste, og hun visste. Hun hadde sett det i øynene hans. Måten blikket hans vridde seg unna, det strålte av usikkerhet. Det var ikke lenger tvil om at det var ham hun ville ha. Susanne nøyer seg aldri med «det hun får». Hun tar det hun har oppnådd.

«Jeg burde ikke, herregud». Hun husker måten Tobias tviholdt den helt nakne kroppen hennes, kjente på henne mens han nølte over ordene. Studerte brystene hennes. «Du er bare så ung, jeg burde ikke,» sa han, men hendene hans rikket seg ikke fra hoftene hennes. Blikket stod fast. Susanne bare smilte. Så lenge hendene hans holdt henne fast fremfor å dytte henne unna, hadde hun ham enda på kroken. Hun visste nøyaktig hvilke knapper hun skulle trykke på herfra for at han skulle slippe taket på reglene i hodet sitt. «Det er festival, jeg har inntatt alkohol, hun er fin, hun vil ligge med meg». Flere unnskyldninger trengte han ikke for å slippe henne til. «Du har meg så sykt rundt lillefingeren og, du» sa han og stirret på henne med de brune øynene. Hun smilte til ham og så bort for å ikke drukne i de dype, uskyldige øynene hans. Blikket hans rikket seg fortsatt ikke. «Du er så fin og du».

Susanne sovnet på magen hans den natten, med armene hans over seg. Den natten som veldig snart skulle gjentas, og så gjentas enda en gang.

2 kommentarer

 1. pedro · 5. oktober 2013

  hei du, takk for finfin tekst; likte spesielt godt at den begynner med en slags gjenfortelling/emosjonell stemningsrapport etter at sommeren er over, men så er den likevel ikke det. glemt, men husket. husket men glemt. jeg synes du er flink til å sette opp sånne motsetninger og gi dem liv. alderen hans, alderen hennes, hvem som EGENTLIG har kontroll og makt. og så synes jeg du er flink til å tegne protretter av folk, med ganske få ord. denne setningen f.eks «Hun siktet alltid på den uskyldige, den som vanligvis må ta det han får.» den sier ganske mye. både om å være en som går etter uskyld og kanskje svakhet, uerfarenhet etc. OG samtidig viser du at denne typen mennesker finnes; de uskyldige, de blyge, de som er «lette» å ta. Godt skrevet! keep em comin, som det heter på nynorsk.

  alt godt

  p

 2. rebeccafl
  rebeccafl · 9. oktober 2013

  Du skriver kjempe bra!
  Jeg liker måten du skriver på, det er så mange spørsmål å sitte igjen med at jeg bare vil ha mer 🙂
  Fortsett jente!

Legg igjen en kommentar