Plaster

av den 29. november 2013

Jeg gråter, du vasker vekk blodet.

Du setter på meg plaster.

Skjelvende stryker jeg deg på kinnet.

Du snur deg.

Jeg er lei for det, sier jeg.

Nei, sier du, jeg er lei for det.

3 kommentarer

 1. pedro · 3. desember 2013

  hei. dette var et fint lite dikt! mystisk og åpent på samme tid, det vil si at det hele tiden åpner seg og lager rom for leseren, rom som blir til spørsmål: hvem er jeg-et i diktet, hva slags forhold finnes mellom jeg og du, hva har skjedd, etc. og samtidig klarer du, på veldig få linjer, å etablere en tydelig og fin relasjon mellom disse to aktørene. jeg får med meg at det finnes kjærlighet mellom dem (men hva slags vet jeg ikke), at det finnes ømhet og til og med en sorg, som er vesentlig (men dens grunner forblir delvis skjult). siden jeg synes dette som sagt er et veldig godt dikt, så tillater jeg meg også å foreslå å stryke vekk to ord: forstyrret vekk. grunnen til det, er at dette ALLEREDE FINNES I DIKTET. når du skriver DU SNUR DEG, så skjønner jeg at det er en gest som er forstyrret, at blikket viker, at det er noe dette du-et ikke vil (bli strøket på kinnet, det vil si: den som trøster bli plutselig trøstet og rollene snus – dette er veldig bra!). der for føles disse to oredene som smør på flesk, og i et så stramt og presist dikt som dette er det rett og slett ikke plass til overflødigheter. velkomme til poesiens beinharde virkelighet. nydelig. har du forresten lest en poet som heter Tor Ulven? sjekk ham ut om du ikke har – han er/var dritbra (han er dau). samlede dikt, får tak i dem på bergen offentlige bibliotek. tha place to be.

  adios

  p

  • Havet · 3. desember 2013

   Hei, Pedro.
   Kjempespennende å høre hvordan diktet blir tolket av andre, og hva andre får ut av det. Du har helt rett angående «forstyrret vekk». Jeg gikk tilbake og fjernet de to ordene, og jeg så hva du ville fram til.
   Tor Ulven har jeg ikke hørt om, men jeg skal absolutt ta å sjekke han ut – takk for tipset.

   Tusen takk for så god tilbakemelding. Kjenner dette var en ordentlig pådriver til å fortsette å skrive.

   Havet

 2. pedro · 4. desember 2013

  det var kjekt å høre! keep it up, som de sier på nynorsk

Legg igjen en kommentar