Stilaset vil holde.

av den 29. november 2013

Det er jo fredag, denne syklusen ser ikke ut til å stoppe, så jeg følger sporet. Snøsporet, det blir kaldt, men jeg holder meg likevel varm, inne. Min kjære skal vel hente meg, vi skal snakke om fremtiden, som jeg egentlig ikke har tro på, men jeg jatter med, jeg må jo det, når jeg har gitt meg hen til spillet. Jeg snakker om spillet, pappa vil spille, scrabble til julen, jeg hater det, elsker ord likevel.

Mens jeg venter, prøver å komme meg gjennom en film, jeg må ta det i etapper, tre fuckings timer, hvorfor valgte jeg den filmen. Jeg skal lage en film, en film om livet mitt, tenker på hvor jeg skal, i morgen. Skulle gjerne kjøpt en flaske, men jeg må holde meg, holde tilbake for fristelsen, jeg vil så gjerne kysse han, han lever i en annen galakse, faktisk.

Så, vi kommer snart til konklusjonen, jeg vil kjøpe blomster, fordi det er så grått, og kaldt. I morgen, skal jeg da? Men jeg må holde tilbake, tenk på myntene når de faller og lappene når de flyr, å fly ville vært det letteste. Men jeg holder tilbake.

For livet, det slår hardt på dem som lar seg rive med, av landet.

2 kommentarer

 1. pedro · 3. desember 2013

  hei. takk for en fin tekst! synes du er ganske flink til å skrive frem en sånn hastighet, et tempo, som jeg liker godt; det får frem følelsen av å befinne seg på innsiden av et hode. og det er jo sånn det er, det er jo sånn tankeverdenen fungerer, at den ikke trenger å forholde seg til logikk eller sammenheng -nødvendigvis – men heller bare assosiere fritt mellom ting. liker også denne typen korttekster, at de bare begynner midt i noe og avsluttes midt i noe, som om de bare var en slags rest, noe som var tatt ut av et større sammenheng. bra! et lite tips: når du skirver, tenk litt på når du nærmer deg sånne veldig åpenbare motsetninger, som . f.eks

  Snøsporet, det blir kaldt, men jeg holder meg likevel varm, inne.

  jeg ser hva du mener, hva teksten prøver å si, men vit at det å bruke sånne motsetningspar (kaldt/varmt, svart/hvitt, natt/dag etc) ofte kan gjøre symbolikken litt tung og klisjeaktig; kaldt er liksom alltid dårlig og varmt er alltid bra, for å sette det på spissen. kanskje det går an å tenke på en annen måte?

  alt godt

  p

 2. Maria
  Maria · 3. desember 2013

  Jeg ser godt hva du mener, trengte vel noen til å påpeke, takk for det og tilbakemelding! 🙂 tar alt med meg til neste tekst.

  Maria.

Legg igjen en kommentar