Svart.

av den 26. januar 2014

Det surrer rundt. Det skjer hver gang. Hver eneste gang jeg gir meg ut på veiene. Noen ganger når jeg legger meg i sengen. Vanligvis på søndager.

Hva om noen kunne ende livet mitt for meg akkurat nå?

Jeg vil dø. Jeg har aldri sagt det før, til noen. Hverken til mamma, sykepleierne på psyk eller psykologen, selv ikke når hun spurte. Jeg løy ikke heller, for der og da ønsket jeg faktisk ikke å dø.

Drømmen om å gå i svart kommer i baner. Ofte på veien. Noen ganger i drømmene mine, ofte når jeg er sammen med andre. I et par øyeblikk lengter jeg etter smerten, som sakte går over i et ønske om mangel på eksistens.

De vet ikke.

Jeg sier jo at jeg ikke er suicidal. Jeg har aldri vært suicidal, sier jeg. Jeg lyver ikke heller, for jeg har aldri ønsket å ta mitt eget liv. Jeg ønsker å dø, av andre.

3 kommentarer

 1. pedro · 27. januar 2014

  ganske sterke ting du skriver om, må jeg si. som jeg har sagt før: jeg tror at skriften er en måte å prøve å forstå verden og livet på alle disses komplekse og innfløkte nivåer. livet er gåtefullt, ja, for ikke snakke om døden. det er store store spørsmål denne teksten stiller, og det er kanskje unødvendig å si det, men veldig mange andre tekster og veldig mange andre forfattere har interessert seg for dette «svarte» som teksten din kretser om. i bunn og grunn dreier dette seg om dypt eksistensielle spørsmål, om tomhet og hulhet, men også – som du skriver – om et ønske om å kunne gi disse følelsene språk, å prøve å forstå dem ved å skrive seg gjennom dem. jeg skal gå i tenkeboksen og prøve å finne noen bøker du kunne ha likt å lese, som kanskje kunne interessere deg. hva liker du, av bøker eller filmer eller musikk?

  alt godt fra p

 2. christinesyre
  christinesyre · 28. januar 2014

  Takk for tilbakemelding Pedro! Vil gjerne høre hva slags bøker du anbefaler, jeg er nesten altlesende. Leser mye av både romaner, biografier, noveller. Musikken jeg hører på er stort sett rock, men jeg liker å sette meg ned å høre på tekstene. Altså, det er ikke nødvendigvis rytmen som interesserer meg med rock.

 3. pedro · 29. januar 2014

  flott. skal se om jeg ikke kan finne noen gode ting til deg.

  p

Legg igjen en kommentar