Trekantdrama

av den 22. januar 2014

Novelle skrevet i sammenheng med skoleoppgave. Tema og overskrift skulle være «trekantdrama.»

 

Han kaster seg tilbake i sengen. «Faen det var godt!» Sukker han. Svetten pipler fra brystkassen hans, og renner i saftige elver nedover mot magen. Elven ender i navlen hans. Jeg grøsser av det ekle synet. Jeg ligger helt i ro ved siden av. Prøver mitt beste å ikke rikke en muskel. Skammen buldrer i kroppen på meg.  Han puster tungt. Jeg strever med å puste i det hele tatt. Jeg er redd for hva han skal si. Jeg er redd for hva som skal skje.

Han ruller seg bort mot meg, og drar meg inn i armkroken sin. Den er klam. Hvorfor blir jeg plutselig så kvalm? Hans omfavnelse får meg til å skjelve. «Er du kald?  Fryser du? Her, jeg skal ta teppe rundt deg.» Jeg reiser meg brått, holder teppet rundt meg med et godt grep. «Jeg er nødt å gå.» Han ser på meg med bedende øyne. «Nå allerede? Jeg trodde du ville bli lengre. Jeg trodde du skulle sove over.» Jeg samler sammen klærne mine som ligger spredt utover gulvet. Jeg kjenner jeg begynner å rødme av ubehag. Jeg kan føle blikket hans i ryggen idet jeg går mot badet. Jeg snur meg ikke.

Det er mørkt ute, og jeg haster gjennom gatene. Det er kaldt, og vinden blåser håret mitt i alle retninger. Jeg vil bare hjem så fort som mulig. Jeg tar meg et stopp på et gatehjørne og kjøper en kaffe for å varme meg. Jeg låser meg inn i leiligheten min og kaster meg ned på sofaen. Taket snurrer. Hvorfor gikk jeg med på å ta en flaske vin hjemme hos han i det hele tatt? Jeg skulle dratt direkte hjem fra jobb, akkurat slik som jeg hadde planlagt. Pokker heller, han er sjefen min.

Jeg har jobbet for han et par uker nå.  Jeg kommer aldri til å glemme øyeblikket jeg kom inn på kontoret hans for første gang, hvor han satt med ryggen til. Han snurret rundt på kontorstolen og så rett på meg. Jeg ble sjarmert i senk. Først av øynene hans. De var blå som havet, og greide å berolige meg med kun ett blikk. Ansiktet hans hadde en slik naturlig glød, som jeg fant utrolig fascinerende.  Smilet hans, som bredde seg over hele ansiktet, og som kunne gjøre om en grå dag til solfylt. Jeg kunne høre en stemme, langt inne i fra. En stemme jeg ikke visste jeg hadde. Den hadde en grusom, ustyrlig lyst. Stemmen sa til meg med full røst «Jeg vil ha denne mannen.»

Jeg blir brått revet ut av tankene mine da jeg hører ytterdøren i gangen slå opp. «Er du hjemme, kjære?» Jeg frosser til.  Skulle han komme i kveld? Jeg åpner munnen for å svare, men ordene er forsvunnet fra kroppen min. Jeg lukker den. «Hallo?» roper han igjen. Jeg kan høre han slenge av seg skoene og henge opp jakken der ute. «Jeg er her inne» greier jeg å stotre frem. Jeg snur meg mot han idet han kommer inn i rommet. Han holder en bukett blomster mellom hendene. Han kommer bort til meg og klemmer meg bakfra. Omfavnelsen hans kveler meg. I hvert fall føles det sånn. «Sitter du opp og venter på meg? Så god du er. Beklager at jeg ble sen. Jeg måtte jobbe overtid, skjønner du.»

Åh, Jon. Du skulle bare visst.

Jeg vet jeg må ligne en fraværende robot. Jeg er glad han ikke bemerker noe. Jeg prøver meg på et smil. «Så fine blomster. Er de til meg?» spør jeg. «Ja, tenk. De er det. Du vet vel at vi har vært forlovet i en måned i dag? Gratulerer, baby. Måtte det bli enda flere.» Han gliser fornøyd og planter et kyss på leppene mine.

Jeg ligger med hodet på brystkassen hans. Hører hjertet hans slå. Rolig og betryggende. Kroppen hans er varm. Jeg greier ikke sove. Sirenene og bilhornene fra gatene forstyrrer meg. Jeg burde være så takknemlig for at jeg har en kjæreste som elsker meg. Som tar vare på meg, og bryr seg om meg. I stedet går jeg hen og gjør noe så skamfullt, skittent og utilgivelig. Jeg kjenner en tåre renne sakte nedover kinnet mitt. Etterfulgt av en til. Og enda en. Jeg prøver alt jeg kan å holde hulket inne. Men likevel greier det unnslippe og komme ut munnen min. Jon rykker til, men våkner likevel ikke. Han kan sanse at jeg gråter, jeg vet det. Han tror nok jeg har ett av marerittene mine igjen. Han holder hardere rundt meg, og mumler i halvveis i søvne. «Du er trygg hos meg, Sofia. Ikke gråt.»

Legg igjen en kommentar