PÅ REISEFOT

av den 28. september 2014

I morgen drar jeg på en reise og jeg sitter hjemme og lager meg en spilleliste som jeg kan høre på flyet over havet, en spilleliste som jeg kan høre på mens jeg går i gatene i byen jeg skal til. New York om høsten er vakker, det har jeg aldri selv sett (jeg har bare vært i New York om sommeren) men jeg har sett høsten der på film, utallige ganger har jeg sett de typiske gule taxiene opp og ned avenyene, de enorme glødende skiltene på Times Square, bladene som faller fra trærne i Central Park. Jeg har sett tusenvis av filmer der folk blir forelselsket i skyggen av Brooklynbroen, av Empire State Building, av Frihetsstatuen og Coney Island.

og det tenker jeg litt på, mens jeg sitter her og skriver til dere: at sånn er det også med skrivingen, når man leser det andre skriver: å lese bøker, å ville lese litteratur betyr at du oppsøker steder du aldri har vært, ting du aldri har sett, folk du aldri har møtt – og det rareste med det hele er at man på en eller annen måte likevel kjenner seg igjen. man har tenkt noen tanker som ligner, man har sett for seg et liv som kanskje er som det livet man leser om. i morgen kveld skal jeg sitte på en eller annen kafé i New York og tenke på alle de bøkene, platene og filmene som er med meg i kofferten over havet, alt det som lever inne i meg fordi det er jeg som har sett det, tenkt det, lest det og ønsket at det skulle bli en del av meg.

i den anledning poster jeg også en skamfet låt av über-new york bandet sonic youth på kaos/kiste og i mellomtiden kan dere kanskje skrive litt om det å reise? det hadde vært stas å vite hva dere tenker/skriver om Reisen, Bevegelsen, Forflytningen.

ha det på badet.

 

p

Legg igjen en kommentar