sannheten om stillhet:

av den 25. oktober 2014

tenk deg New Yorks gater helt tomme,
uten en lyd, uten et menneske

med bare trær
kledd i oransje drakter
som en linje inn i horisonten
mellom ensomme gatelykter
og høyhus som har stilnet

byen sier så mye mer
når den er tom

og bilene

ikke slipper ut
mørke toner

som lager hull
i hjertene våre

2 kommentarer

 1. Martine Skulstad
  Martine Skulstad · 5. november 2014

  Hei!

  jeg likte veldig godt denne teksten! Jeg kunne se for meg Central Park helt tom og fylt opp av høstens herligheter. Jeg kunne se Broadway uten annet enn gatelys, og Time Square uten biler og lyder. Du har helt rett, byen sier så mye mer når den er tom, som de fleste byer gjør. Du ser en annen side av noe du vanligvis ser hver dag, og du opplever ting på nytt.

  Du skaper et veldig bra bilde som leseren virkelig kan sette seg inn i og oppleve som om de sto der. Jeg liker måten du bruker ordene på, og hvordan du deler det inn slik at det kommer nye bilder og opplevelser hver gang. Jeg leste det flere ganger bare for å få føle på det igjen og igjen og igjen.
  Kjempe bra!

  klem, Martine

 2. Liv-Christine Hoem
  Liv-Christine Hoem · 7. november 2014

  Tusen takk for det, Martine! 🙂

  Liv-Christine

Legg igjen en kommentar