Det skjer overalt

av den 1. november 2014

Voldtekt skjer hele tiden overalt. Det er ingenting bra med det og de som blir utsatt for det sliter gjerne lenge etterpå. Det er noe du ikke kan styre selv, du skammer deg, tenker, hva kunne jeg gjort? Men det alle skal vite er at det er ikke din feil, han valgte deg og du kunne ikke noe for det. Det er ikke deg det er noe galt med, men h*n!

Det er flest jenter som blir utsatt for seksuelle overgrep, men det skjer også med gutter. Tror du det er noe vi kan gjøre for å stoppe voldtekt?

Voldtekt er vel kanskje noe som aldri kan bli stoppet helt, men det kan bli mindre av det. I noen år nå synes jeg det har vært litt mye av det du leser stadig om folk som har blitt voldtatt, både på jobb, hjemme, på gaten og på skolen. Dette skjer med gutter, jenter, barn og voksne.

Det er dumt at en person vil ødelegge livet til en annen på den måten. For folk som blir utsatt for seksuelle overgrep sliter gjerne lenge etter på, både fysisk og psykisk. Det kan hende den personen bruker flere måner, kanskje til og med år før h*n klarer å være i nærkontakt med noen.

Personer som opplever voldtekt 1 eller flere ganger synes det er en grusom opplevelse, og i hendelsen så ligger de kanskje der og klarer ikke røre seg, mens andre kan skrike men ingen hører de. Etter på kan de føle seg verdiløs og tankene svever, de lurer på hva de kunne gjort annerledes for at det ikke skulle ha skjedd. Noen ganger går voldtekt saker så langt at den som er blitt utsatt for det vil sa sitt eget liv, det er faktisk så gale.

Hvem vil vel ha samleie mot sin vilje med noen de ikke kjenner, eller med noen som de kanskje står ganske nært og stoler på? Jo det skal jeg fortelle deg, det er ingen som vil.

Nei er nei og ja er ja. Sier noen NEI til samleie så er det NEI, sier de JA så kan du få lov til å «forsyne» deg, men ellers så la du være. Og står du der naken og dere kanskje ha rotet og så vil ikke du gå lenger, så skal den andre personen respektere det, visst ikke er det et seksuelt overgrep.

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, påtvungen sex mens andre ser på, påtvungen seksuell aktivitet og påtvungen sex med flere personer. Så er det noen som opplever dette så si i fra til noen, gjør noe med det og ikke sitt med det selv. Det er deg selv det kan gå utover og det er ikke noe du skal sitte med selv, og sier du ikke i fra kan de fortsetter med det de driver med, flere kan oppleve det samme. Sier ikke at det er deres ansvar, men det er noe å tenke på.

Hver og en av dere er spesielle og er verdt så mye mer enn å bli missbrukt på den måten!

 

 

1 kommentar

 1. Martine Skulstad
  Martine Skulstad · 5. november 2014

  Hei!

  jeg syns det er veldig bra at du tar opp dette temaet, og utfyller så godt konsekvenser, former for overgrep og at det ikke bare er fremmede som utfører disse handlingene mot en. Det er et viktig emne som ikke burde være så tabu å snakke om, og heller være noe vi kan være åpen om. Det viktigste er å finne en løsning, og aller viktigst, la offeret føle at de blir trodd og at det IKKE ER DERES FEIL.
  kjempe bra skrevet, bra formulert og bra at du tok det opp og snakker om det!

  klem, Martine

Legg igjen en kommentar