LITT OM KAOS

av den 12. november 2014

jeg har alltid likt rot. siden jeg var liten elsket jeg det når rommet mitt så ut bombet ut; tegneserier, plastikkfigurer av all slags actionhelter, lekebiler og motorsykler oppå sengen, under sengen, plakater av folk jeg likte på veggene ved siden av de håndskrevne lappene jeg pleide å teipe opp, der jeg skrev ting jeg hadde hørt eller lest som jeg likte. Til den hund som har penger, sier man «Herr Hund», stod det på veggen min. jeg mener å huske at det var Knut Hamsun som hadde skrevet det, men jeg er ikke sikker. senere i livet har jeg fått meg et sånt hus som ingen tror tilhører en voksen; gitarer, et piano, en hel masse høytalere og plater og bøker i bokhyllene men også i uregjerlige stabler overalt; her skriver jeg med sprittusjer på veggene («fear no art», «you will not die, it´s not poison») og på pulten her jeg hver dag sitter og skriver ( «yes», «no», «toskeskap»). Jeg har en lampe som ser ut som en ugle, og en annen som er en papegøye.

Den funksjonen her inne som heter KAOS/KISTE er ment som et sånt sted; et raggete oppsamlingssted for alt vi har lyst til å dumpe der. jeg tror det er viktig å dyrke det uryddige, det som ikke ved første øyekast gir mening. jeg tror at mye av det vi skriver kommer fra et sånt rotete og uoversiktelig sted: nemlig oss selv. vet du hvordan det ser ut inni ditt eget hode? jeg vet bare at det er et helvetes rot inni mitt, OG AT JEG LIKER AT DET ER SÅNN.

Og når man skriver, så henter man frem ting fra glemselen, fra hukommelsen, fra alle de krokene bare du vet noe om.

kjør på folkens, og dump gjerne mer skit i KAOS/KISTE; til slutt skal vi klare å lage en labyrint av forskjellighet, et mylder av uttrykk.

alt godt fra pedro

Legg igjen en kommentar