Jeg husker spillelisten vår.

av den 18. mars 2015

Den fra ifjord sommer. Den het selvfølgelig «Sommer 2014», sånn som den fra året før het «Sommer 2013». Spillelisten vår er del av en tradisjon som jeg håper å aldri måtte gi slipp på, men ettersom årene går og vi alle blir eldre aksepterer jeg at alle gode ting må ta slutt en gang.

Jeg husker spillelisten vår ved lille lungårdsvann, og blikkene våre som møttes midt i et smil da sangen vi begge hadde ventet på endelig spilte fra minihøytaleren vår. Jeg husker spillelisten vår på svaberget ved tømmerkaien, solen som ikke varmet helt sånn som vi ville og du som hadde funnet et par nye sanger som gjorde deg glad. Jeg husker spillelisten vår ved liljevannet en sen kveld i juli, dansingen på den varme, glatte trebryggen, du som skled og falt, og jeg som lo og hoppet etter. Jeg husker det var som i en film. Jeg husker spillelisten vår i den blå hengekøyen du elsker, at vi hadde dyner og puter og saltvann i håret så det ble stort og luftig og vi følte oss vakre. Jeg husker at vi drakk vodka som vann og spøkte om å holde oss hydrert i augustvarmen. Jeg husker at du før første gang sa at du var lei av den sangen vi hadde hørt fem hundre ganger i løpet av den sommeren. Jeg husker spillelisten vår i bakgrunnen da vi sovnet, full og lykkelig i hengekøyen, i varmen fra solen vi hadde savnet den dagen i juni på tømmerkaien.

6 kommentarer

 1. Torill Blix
  Torill Blix · 22. mars 2015

  Jeg smiler når jeg har lest teksten. Enkelt språk, uhyre deilige minner, jeg levde meg helt inn i ordene dine. Konstruktivt lest ville jeg holdt det like enkelt i begynnelsen som slutten er. Det rene, og konkrete er mer spennende enn når det blir for utleverende og, vanskelig å få frem hva jeg mener, men litt sånn at man ikke skal fortelle for mye om følelser, mer om hva som skjer, og så skinner følelsene gjennom, om du skjønner? Jeg ville sløyfet type

  Spillelisten vår er del av en tradisjon som jeg håper å aldri måtte gi slipp på, men ettersom årene går og vi alle blir eldre aksepterer jeg at alle gode ting må ta slutt en gang.

  Innholdet bak denne setningen, at ting tar slutt og minner bare er minner, kommer veldig fint frem i det neste avsnittet. Og selv om ´jeg husker´ blir gjentatt synes jeg ikke det gjør noe som helst, for bildene er så vakre og ettermiddagssolfylte, og handlingen veldig intim, og det føles som om det ikke er noen andre i nærheten enn akkurat de to menneskene. Herlig!

  T

  • evalisa
   evalisa · 23. mars 2015

   Åh, smiler sånn selv når jeg leser at teksten min fikk deg til å smile! Det var på en måte det jeg prøvde på da jeg skrev teksten, å vekke minner om gamle, varme følelser hos leseren. Når det gjelder setningen du markerte stusset jeg faktisk litt på den selv, men jeg syntes den klang så fint i ørene mine at jeg ikke hadde lyst å fjerne den, rett og slett!
   Tusen takk for god konstruktiv feedback, klemmer fra Eva.

 2. MLS
  MLS · 22. mars 2015

  Hei!

  jeg vil og gjerne markere denne setningen:

  Spillelisten vår er del av en tradisjon som jeg håper å aldri måtte gi slipp på, men ettersom årene går og vi alle blir eldre aksepterer jeg at alle gode ting må ta slutt en gang.

  Den er så ren og god, fylt med følelser, og viser hvordan livet går sin gang. Jeg syns du får det fint frem i teksten din, som jeg har gledet meg til å lese. Jeg syns du er veldig flink til å dra frem enkle detaljer og gjøre de fine, rene, og lett. Jeg levde meg inn i teksten, og husker tilbake til sommeren, og ser for meg akkurat det du skrev, det er opplevelser som kanskje ikke er så store, men som har en så enorm betydning for oss senere i livet. Det er de vi tar vare på og drar frem igjen en kald og våt kveld.
  Alt hang veldig godt sammen, og jeg syns teksten fløt veldig fint, alt passet sammen og det hele føltes komplett. Veldig fint!

  klem, Martine

 3. pedro · 23. mars 2015

  hei! så kjekt å lese teksten din. rart å tenke på at dette er dine egne minner, men at de likevel er så gyldige for meg; jeg også husker somre og blikk og det med å dele sanger med noen man gjerne vil like og bli likt av. og jeg synes det er en fin utvikling i teksten din; ikke bare sol og glede, men også rom til tvil og anbivalens og muligheter for å tenke seg at det vil bli annerledes, dette også. som f.eks i denne setningen:

  Jeg husker at du før første gang sa at du var lei av den sangen vi hadde hørt fem hundre ganger i løpet av den sommeren.

  alt godt fra pedro

  • evalisa
   evalisa · 23. mars 2015

   Hei gode Pedro! Hvordan går det med gitarene dine?
   Kjekt å lese! Det med at du kunne kjenne deg igjen i minnene mine var så kult å lese, for det var på en måte det jeg prøvde på da jeg skrev teksten! Tror alle har noen sånne varme, gode sommerminner å huske tilbake til, som jeg spilte litt på.
   X Eva

Legg igjen en kommentar