når eg skal gå

av den 2. april 2015

I ei veke har eg gått rundt og ikkje tenkt men heller ikkje gjort anna enn å tenke, og når eg er på veg til å gå no, så kan eg ikkje gå likevel fordi no er du her og eg må drikke øl fleire øl, men det spelar ingen rolle kor mange for blikket ditt blir ikkje nærare mitt og eg kjem ikkje nærmare deg, og all tida åleine med tankane, det kunne ha vore mange tankar, men det var kun to og den eine var deg og den andre var utan deg og dei erstatta kvarandre men gjekk i ein loop og no hadde eg stoppa på den utan, men no er du her og eg drikk øl fleire øl og eg kjem aldri nærmare meg sjølv, må stoppe på tanken utan deg.

2 kommentarer

 1. MLS
  MLS · 5. april 2015

  hei!

  jeg likte veldig godt flyten i denne teksten, litt tankestrøm aktig, noe som gjør at det blir litt mer personalisert og mer inpå jeg-personen. Man får en oppfatning av at det skjer noe i tankene våre, som vi prøver å kontrollere men samtidig ikke helt klarer. Jeg likte veldig godt denne linjen:

  «men no er du her og eg drikk øl fleire øl og eg kjem aldri nærmare meg sjølv, må stoppe på tanken utan deg.»

  den runder opp hele teksten og gjør helheten skarpere og mer tydelig. Det er også en type konklusjon på tanken, som om dette er løsningen. Det var veldig fint å lese.

  klem, Martine

 2. pedro · 8. april 2015

  Enig med M

  fabelaktig tempo og temposkifter som tillater det litt svimlende og gyngende ved teksten å bli helt fremtredende (jeg får føelesen av for mange øl, blikk som spretter rundt som sprettballer, som du skriver: en loop). skriv mer! jeg gleder meg til å lese!

  p

Legg igjen en kommentar