Første akt

av den 23. juni 2015

Sangtekst:

 

Mine hender har glemt

kordan man spille piano

Mine føtter har glemt

kordan man danse uten musikk

 

Mine øya har glemt

kordan man ser uten å dømme

Min kropp har glemt

kordan man flyt uten å svømme 

 

Men æ har ikke glemt

kordan det engang va

Æ vil aldri glemme

det du engang sa

 

Denne scenen e kanskje tapt

Men vi sees igjen i andre akt

 

Mine leppe har glemt

kordan man hviske ditt navn

Min stemme har glemt 

kordan man syng din sang

 

Men æ har ikke glemt

kordan det engang va

Æ vil aldri glemme

det du engang sa

 

Denne scenen e kanskje tapt

Men vi sees igjen i andre akt

7 kommentarer

 1. MLS
  MLS · 2. juli 2015

  Hei!
  jeg likte veldig godt enkeltheten i teksten din, hvor direkte og frempå den var, samtidig som den hadde en dyp og trist undertone til seg. Som om de tingene som blir nevnt nesten har blitt fortrengt til det punktet at man ikke lenger husker, og først da kanskje har lyst å ha de minnene igjen. Og så de tingene vi aldri glemmer, som alltid vil bli med oss og som vi konstant kommer til å bli minnet på. Syns du fikk dette veldig fint frem i teksten. Likte også veldig god denne delen: «Denne scenen e kanskje tapt, men vi ses igjen i andre akt.» Veldig fint!

  klem, Martine

 2. pedro · 3. juli 2015

  hei. jeg og likte denne godt. har du laget musikk til den? legg gjerne ut en link om/når du har!

  liker spesielt godt dette verset

  Mine leppe har glemt

  kordan man hviske ditt navn

  Min stemme har glemt

  kordan man syng din sang

  der du på en veldig fin måte lar kroppen få sin egen hukommelse; lepper og stemme som glemmer (og dermed har husket); en finfin måte å billedliggjøre smerten og sorgen og tapet. og siden det hele er pakket inn i en scene-metafor, blir det ekstra fint: som om leppene, stemmen, øynene var skuespillere i et stykke de har mistet kontakten med. kjempefint!

  p

 3. Adelheid · 21. juli 2015

  Har nettopp blitt ferdig med musikk til denne teksten. Den finnes her: https://soundcloud.com/adelheid-2/forste-akt
  Sjekk den gjerne ut!

 4. pedro · 29. juli 2015

  hei. kjempefin låt! hvor har du spilt den inn? den låt veldig bra. kanskje du kan si litt om prosessen? det startet med teksten, hvordan kom du på melodien? var det enkelt eller var det en leteprosess? er det sånn du gjør det til vanlig eller hender det at musikken kommer først?

  alt godt fra pedro

  • Adelheid · 10. august 2015

   Glad du likte den! Låten er spilt inn i mitt egne bittelille, improviserte hjemmestudio. Faktisk kom teksten og melodien til samtidig. Jeg satt ved pianoet og plutselig kom den første linjen «mine hender har glemt kordan æ spille piano». Denne ble utgangspunkt for sangen. Ut fra den jobbet jeg vekselvis med melodi/akkorder og tekst. Dette er en prosess hvor jeg prøver ut ting som faller i hodet på meg og ser om det føles rett.Etter hvert som mer tekst kom frem, kunne jeg se hva sangen handlet om og jobbe mer teoretisk for å få teksten til å passe inn i formen. Ettersom jeg skriver både tekst og musikk på en intuitiv måte, er det mye av det som blir til samtidig. Det er stort sett slik jeg skriver låter. Det starter som improvisasjon, helt til jeg setter meg fast og må se mer teoretisk på det. Av og til har jeg hele teksten klar først, men jeg starter sjelden med musikken helt alene i slike sanger.

Legg igjen en kommentar