sannheten om stillhet: (red.)

av den 25. juni 2015

tenk deg New Yorks gater helt tomme,
uten en lyd, uten et menneske

med bare trær
kledd i oransje drakter
som en linje inn i horisonten
mellom gatelykter og høyhus

som har stilnet

3 kommentarer

 1. MLS
  MLS · 2. juli 2015

  Hei!
  Jeg husker dette diktet fra tidligere, og ser igjen at du har kuttet det ned litt og byttet litt på linjer, noe som er veldig fint. Det er fint å finne frem gamle tekster og leke seg litt med de igjen.

  igjen, jeg liker dette diktet veldig godt, og jeg ser fremdeles for meg dette bilder du presenterer, noe som er veldig fint!

  klem, Martine

 2. pedro · 3. juli 2015

  enig i det martine sier: sånn jeg ser det er en tekst egentlig aldri ferdig, bare underveis; jeg har en kamerat som er forfatter som fortsetter å skrive på diktene sine selv etter at han har gitt dem ut i bokform, og når han leser opp for publikum er boken full av gule post-it lapper, strykninger, tilføyinger.

  jeg liker godt denne følelsen av tomhet i diktene dine, det er noe foruroligende ved dem, på en god måte. kanskje jeg har spurt om dette før, men har du lest Tor Ulven? veldig mye bra dikt: hans samlede dikt finnes i pocket i Gyldendals Lille Grå-serie, til en hundrelapp-ish. check it out.

  p

 3. Liv-Christine Hoem
  Liv-Christine Hoem · 22. juli 2015

  Martine: Tusen hjertelig takk for en så flott kommentar. Veldig glad for at du likte endringene!

  Pedro: Jeg er nok veldig lik kameraten din. Jeg driver også sånn med dikt jeg har fått på trykk. Jeg stryker og legger til mange av diktene mine i lang tid etterpå. Det er som om diktene mine lever videre, på et vis.

  Jeg har faktisk lest veldig lite Tor Ulven, men det er definitivt noe jeg skal sjekke ut. Jeg kom over det eneste intervjuet han noensinne gjorde, like før han tok livet av seg i 1995. Utrolig spennende fyr, og veldig flotte dikt, som jeg skal se nærmere på.

Legg igjen en kommentar