La meg bare ligge her litt

av den 9. september 2015

La meg bare ligge her i fanget ditt litt;

stryk gode drømmer inn i håret mitt

kyss nytt håp inn i huden min

Jeg er så liten,

du kan nok løfte meg opp med én hånd;

løft meg opp slik at jeg klarer å se deg inn i øynene

Fortell meg at det går bra;

med løfter fylte til randen,

i motsetning til mine tomme løfteskall

La meg bare ligge her litt og glemme hvem jeg er

2 kommentarer

 1. pedro · 15. september 2015

  fin tekst som spesielt berører meg når du gjør du noe med bildene dine, som her f.eks

  stryk gode drømmer inn i håret mitt

  kyss nytt håp inn i huden min

  her bruker du drømmene og kyssene som metaforiske størrelser, og når du gjør det utvider du også hva disse ordene kan bety: en drøm er jo ikke noe som oppleves om natten, når vi sover – en drøm er en forventning, et ønske, en lengsel, en måte å vente på fremtiden på. det samme med et kyss. det er ikke bare lepper som treffer noe annet, men kysset har en hel haug med mulige tolkningsmuligheter; ømhet, kjærlighet, trøst. denne utsattheten skriver du fint om; å være skjør, å være avhengig, å være så liten at andre kan løfte oss med en hånd. takk!

  p

Legg igjen en kommentar