London underground

av den 3. mars 2016

På undergrunnen i London er det en liten baby som klynger seg fast til faren og holder hodet lett inntil brystet hans og blir busset i søvn av susingen gjennom tunellene.

På en annen bane er det en mann i en 70-talls jakke som synger stille med til sangen han privat hører på.

På sentral banen er det en russisk jente med piercinger i hele fjeset og tatoveringer som dekker hendene hennes og har en samtale med en eldre kvinne om hunder.

Selv sitter jeg kun kledd i sort og Harry Potter briller og venter på å finne ut av hvor jeg skal gå av nå.

5 kommentarer

 1. pedro · 6. mars 2016

  hei! kjempefin tekst, synes jeg; liker måten disse løsrevne øyeblikkene settes sammen i ditt hode og skrives ut; akkurat sånn er det å være i en storby; man får hele tiden med seg bruddstykker, halve samtaler, folk som passerer et vindu – det blir en slags mosaikk, en collage. har du flere sånne? det kunne vært et fint utgangspunkt for en tekst, eller en tittel: Hundre øyeblikk i London!

  alt godt fra pedro

 2. MLS
  MLS · 8. mars 2016

  Hei! Takk for fin tilbakemelding 🙂
  Jeg liker veldig godt sånne tekster, og har veldig lyst å lage en samling av dem i en eller annen form. Det er stort sett bare obsevasjoner, og det er jo det vi gjør alltid, men vi tenker aldri helt over det. Liker å tenke over det vi ikke tenker på. Som en tanke av en tanke.

  klem, Martine

 3. pedro · 9. mars 2016

  Kan du ikke det, da? lage deg et lite prosjekt som kan gå og gå? kanskje samle sammen flere sånne inntrykk, fra forskjellige byer, årstider, årstall etc. og husk: det som er fint med skriving er at det går an å skrive det man ser og opplever og observerer, men også Å JUGE, utvide, overdrive, finne på. Det er da det blir skikkelig gøy, når man begynner å blande den ytre verden, med vår indre bevissthet. lykke til!

  p

 4. MLS
  MLS · 11. mars 2016

  Kanskje det! og det er så sant, for skriving må ikke bare være det det blotte øye ser, men det vi forestiller oss, det vi tenker, det vi føler. Det er mer enn bare ord har jeg lært, det er et helt annet liv når du setter deg ned med pen og papir eller et tastatur og bare skriver. Takk for idéen! skal dra ut til byn nå og sette i gang!

  klem

 5. pedro · 11. mars 2016

  det høres ut som en god plan! ha en fin bytur!

Legg igjen en kommentar