Stillstand (uferdig)

av den 5. april 2016

Jeg begynte på dette diktet idag, men vet ikke om det er ferdig ennå eller ikke. Jeg kunne gjerne tenke meg tilbakemeldinger på hvor ferdig dere syns det er, eller om jeg skal skrive mer?

Jeg er like stille som plommetreet i hagen, ryggen
inntil stammen, mønster i genseren, merker
etter ruheten mot tynn bomull, beskyttelse
mot hudens angst.

Bygningenes tomhet, fulle av selvmotsigelser, vegger
fulle av liv, eller, det som skulle ha blitt, eller det
livet har gitt, og stjålet, livstyvene gir aldri tilbake
det de har tatt.

Du glemmer ikke, hvite blomster, sykehusdører.

2 kommentarer

 1. elinelundfj · 6. april 2016

  disse diktene er først og fremst veldig sterke. det åpner så flott her: jeg er like stille som plommetreet i hagen. første avsnitt er veldig godt, fine observasjoner og tanker, språket bærer det. når du går videre til å beskrive bygningene i andre strofe, tenker jeg at det er noe mer som skal frem. det står at veggene er fulle av selvmotsigelser, om livstyver osv – her tror jeg du kan finne frem noen andre bilder! istedenfor å skrive «selvmotsigelser», kan du prøve å vise hva motsigelsene er, eller hvordan det får bygningen/veggene til å se ut? du har et veldig godt blikk, synes jeg, bruk det her også!

  ellers kan sikkert pedro gi en mer grundig tilbakemelding på dette, det er tross alt han som er poeten! hehe. men jeg liker diktene dine veldig godt, blir glad hver gang du har skrevet noe mer.

  eline

  • Liv-Christine Hoem
   Liv-Christine Hoem · 6. april 2016

   Tusen hjertelig takk for veldig fin tilbakemelding. Det var så bra at du nevnte andre strofe, fordi jeg selv egentlig ikke var særlig fornøyd med den delen. Jeg har begynt å jobbe litt med den nå, og kommer nok til å gjøre en del endringer, i tillegg til å utvide mellompartiet enda mer, for å få ekstra «kjøtt på beinet.» Jeg er veldig glad i å skrive diktene mine i mange forskjellige versjoner, og kommer sikkert til å gjøre det denne gangen også. Ofte ender jeg opp med tre ganger så mange dikt som da jeg startet, eller noen ganger flere. Haha. Det har alltid vært en stor del av skriveprosessen min.

Legg igjen en kommentar