En hilsen fra Pedro

av den 9. mai 2016

Tenkte bare jeg skulle si at det er så kjekt at dere skriver så mange fine tekster her inne på Skriv. Jeg håper dere synes det er fruktbart med tilbakemeldinger og at dere får lyst til å skrive, dikte opp masse skit, lage verdner som ikke finnes på ordentlig men som finnes i skrivingen. Å juge er kanskje ikke så bra i virkeligheten, men i litteraturen er løgnen gull!

I den anledning vil jeg bare si et par ting om en fin liten bok jeg leste for mange år siden:

ITALO CALVINOS bok USYNLIGE BYER, er en poetisk fortelling om den italienske oppdagelsesreisende Marco Polo, som på 1200-tallet reiser til Kina og er i tjeneste hos keiser Kublai Khan (sønnesønnen til Djengis Khan). Selv om Marco Polos beretning i dag er den mest berømte fortellingen om Asia som finnes, så ble den godeste Marco Polo skjelt ut som verdens største løgnhals da han kom tilbake til Europa. Hans fortellinger om DEN ANDRE KULTUREN var så fantastiske og fremmede at han rett og slett ikke ble trodd. Calvinos utdrag tar for seg de fortellingene som Marco Polo fortalte til Keiseren, og som handlet om hans reiser før han kom til Kina. Keiseren trodde visst ikke alltid på Marco Polo han heller, sies det, så det er ikke akkurat far out å anta at Polo kanskje var en satans løgnhals.

Men hva gjør vel det?

Her bryr vi oss lite om sannheten er helt eksakt, og fryder oss heller over mulighetene som fortellingen har i seg.

Rekk opp hånda de som ønsker seg en by av gull!!

 

Alt godt fra Pedro

Legg igjen en kommentar