Skår i porselenet

av den 26. mai 2016

Du sa

Hadde jeg vært din datter

Ville alt vært annerledes.

Ville jeg vært annerledes.

Jeg lengter enda fælt

Etter å være din datter.

Ofte er det det

Jeg drømmer om

Om nettene.

Når jeg lengter.

Hvis jeg skulle vært annerledes,

Kanskje jeg ville vært

Kjedelig.

Kanskje livet ville vært

Kjedelig.

Men jeg tror ikke noe ville vært

Kjedelig

Hvis jeg hadde fått være

Din datter.

Jeg ville strålt

som solen.

Latteren min kunne

Høres i hele rommet

Og de ville sagt til deg

«Jammen er hun din datter».

Og du ville smilt

Og vært stolt.

2 kommentarer

 1. pedro · 26. mai 2016

  hei og takk for en rørende tekst. det var flere ting her jeg synes var ordentlig flotte; for det første så er du god til å være konsenkvent diktet igjennom; denne utgangsposisjonen –

  Du sa

  Hadde jeg vært din datter

  Ville alt vært annerledes.

  Ville jeg vært annerledes.

  dette er gjennomført på en god måte synes jeg; og ikke minst er det så inmari gjenkjennelig – hvem av oss har ikke lekt med sånne tanker? – hvem hadde vi vært om vi hadde vært noen andre? hva slags konsekvenser har valgene vi har tatt? hva om vi hadde valgt annerledes? i diktet ditt presenteter du en slik situasjon –

  Hvis jeg hadde fått være

  Din datter.

  Jeg ville strålt

  som solen.

  Latteren min kunne

  Høres i hele rommet

  Og de ville sagt til deg

  «Jaggu er hun din datter».

  Og du ville smilt

  Og vært stolt.

  men så vender du om på det hele, mot slutten, og det er det som gjør diktet litt ekstra fint, fordi det utvider seg, fordi det ikke nøyer seg med denne ønsketenkningen, kan man kanskje si, eller lengselen etter DET ANDRE (være datteren). Diktets siste strofe er veldig sterkt, både fordi det snur opp-ned på våre forestillinger; diktets JEG sier at det ikke er elendigheten som er problemet, men at det der inne ikke finnes noen, et felleskap, å finne en utvei sammen med. det er veldig fint, veldig rørende å komme til en slik innsikt, det binder sammen diktet på en flott måte.

  takk!

  alt godt fra P

 2. Sir. Timotheus
  Sir. Timotheus · 27. mai 2016

  Veldig fin tekst ..!! Elsket slutten din

Legg igjen en kommentar