rå.log

av den 6. oktober 2016

dialog:

rå:monolog

han esje her men han e her

følingen av å sitte med en type som e så entustiastisk at du dør litt innvendig etter de første femten minuttene med korte oppsummeringer av kjedelige hverdagslige ting som kordan babyen sov denne uken, kor mye tid d går teh å handle fór og tilfredsstille en gift kone, alt som va bedre i Japan og kem som ringte på for å låne vaskekluter fordet vannforsyningen i laget esje den aller beste
nei selv isje i tjueseksten selv isje på 60-tallet understreker han før han sier at L.O.D egentlige isje har forandret seg de siste femti årene men vi andre som vokste opp med og eller utenom men likevel isje kunne unngå å sette våre bein inn i d stedet vet at ting har forandret seg bare de siste ti årene

asså

i disse dager har L.O.D til sammenligning fra sekstitallet faktisk styring på farsdagen
(hilsen brilliante F.G)

uansett

kordan jobben går, travelt jo hehe, jaja d e jo travelt og så kom eg til å tenke på då, sier han og stirrer ut i luften som om noe eller noen distraherte han noe eg isje får til å stemme i og med vi sitter i et dønn mørkt rom med isje så mange ting og hvertfal isje ting som beveger seg og eg sier ingenting så d vasje meg som ga strøm til de fjerne cellene som fløt over i en masse av nåkke annet (piss) eller ka som helst han ser på meg før han sukker og ler litt i sukket og eg hever øyebrynene i påvente av ka som no ska komme som liksom ska virke litt sånn overraskende utilsiktet på meg før han sier
«asså eg forstår isje d der med å skulle tipse de der utestedene det der at du får den der terminalen og liksom må taste inn et TOTALbeløp asså ka faen e d nødvendig joda hvis eg henger i sør-øst Asien så e d seff naturlig og selvfølgelig at eg tipser men du tipser faen isje de der kapitalistkjedene de der store svarte hullene som isje e  interessert i annet enn pengarpengarpengar asså då kan eg heller tipse han der tjommien min som fiSker meg litt grønt innimellom asså heller de der svarte pengene enn de der blå pengene som går rett til den blågrå regjeringen fukins kødd d der koffor e d isje noen som gjør opprør koffor e d ingen ute og demonstrerer mot d der totalbeløpet asså kem e d de tror de lurer som om eg får tips fra studentene når eg gir de nåkke råd om sånn og sånn asså eg gjør jo en troverdig og ærlig jobb hver eneste dag og d eneste eg forventer e at de takker og smiler og går stille og rolig ut av dørene mine d e jo isje sånn at den dagen eg får en  MEGAidÉ som eg velger å gi bort som et råd til en av studentene for hon e kansje søt og har hatt en hard tid og no ska eg liksom gi hon et dritbra råd om kor hon burde stikke og ka hon burde satse på og kor d fører hen asså si at eg ga hon et råd som var litt mer engasjerende og givende enn d eg ga han forrige studenten kansje bare fordet eg va litt mer inspirert på d tidspunktet fordet hon søte jenten satt der og isje han der trøtte fyren som stikker innom bare for å slippe å lese sant d e jo isje noen som prissetter meg MER fordet sant d esje sånn at hon henter en kopp kaffe teh meg uten at eg ber om d som takk for d gode rådet asså då må eg jo be om d og eg gjør jo isje d for eg ska jo virke profesjonell og flinkis i d eg gjør sant eg ska jo gjøre en god jobb og isje forvente nåkke tebake så eg bare lurer på då, ka som får de der som tapper en halvliter til hundrede spenn og gir meg terminalen eg bare lurer på då, ka de mener om d der totalbeløpet asså mener de at de har fortjent d mener de d oppriktig mener de at d e helt på sin plass eg skjønnar jo at isje de gidder å protestere på jobbmøte asså d e jo digg å tjene de små kronene og ofte så deler jo utestedene all tipsen på hele betjeningen og stikker på blåtur til Fløien og spiser sopp eller drikker seg kanakas på den ene spritflasken og

e d greit

liksom asså eg tenker med meg sjøl då at kansje eg fra no av bare ska sette en sånn der tipsskål på kontorpulten og bare se ka som skjer se om eg får nåkke reaksjon eller spørsmål.

2 kommentarer

  1. elinelundfj · 27. oktober 2016

    det er så god rytme i tekstene dine, synes jeg. blir helt oppslukt i dem. disse refleksjonene og samtalene er både morsomme, smarte og urovekkende. skaper en veldig fin stemning. vil lese mer!

    eline

Legg igjen en kommentar