Jeg fortalte henne at…

av den 10. november 2016

Vi skulle krysse det svarte havet av endeløs evighet

og kysse hverandres myke lepper i lyset av den siste døende stjerne.

Men du hadde vel ikke tid til den slags romanse, du.

3 kommentarer

 1. pedro · 17. november 2016

  hei. jeg må innrømme at jeg gliste godt av dette diktet; det viser godt frem hvordan kjærligheten av og til kan være så altoppslukende for den som elsker, drømmer, lengter, men totalt fraværende for den som står på andre siden, uberørt av alle de store følelsene. jeg husker jeg en gang skrev et lignende dikt, som handlet om at en fyr ga en jente en hel masse greier; melkeveien, stjernene, solen, himmelen, månen etc. men så, på slutten av diktet, ble han lei for at hun ikke la merke til noe av det, så da ga han henne et eple, på faen. Og da sa hun takk, og smilte. jeg husker også at jeg stjal ideen til det diktet fra et av lars saabye christensen, som jeg nå i farten ikke kan huske noe av, men som jeg er sikker på var bedre enn mitt. har du lest diktene hans? gå på biblioteket og lån deg hans samelede dikt. han er en ganske fin poet, og som deg, så liker han godt å skrive om de store tingene, dødende stjerner og evigheter og slikt.

  takk!

  fortsett å sende inn tekster!

  P

 2. Sir. Timotheus
  Sir. Timotheus · 22. november 2016

  Kjøpte nettopp to diktsamlinger (ren posesi part 1 & 2) sammensatt av flere forskjellige forfattere, hvorav Saabye Christensen går igjen flere ganger. Men jeg skal følge deg opp på anbefalingen og låne noe av han. Kjenner du forresten til noen andre forfattere som skriver om universet og andre store kosmologiske temaer? (engelske/norske).

 3. pedro · 28. november 2016

  hei mister!

  Maria Dorothea Schrattenholz ga i fjor ut den fine diktsamlingen Atlaspunkt, som er litt science fiction aktig uten å være teit eller noe. sjekk den ut, veldig fin. Ellers er Terje Dragseth´s Bella Blue en speisa bok, som du kanskje vil like. Og hvis du ikke vil begrense deg til poesi, så kan du lese Den Lille Prinsen av Antoine de Saint-Exupéry. Mange vil si at det er en barnebok, men som alle gode bøker kan den leses av alle. Alt godt herfra. P

Legg igjen en kommentar