hvis det er lys

av den 13. april 2017

Et dikt inspirert av Frode Grytten om denne mørke tida vi er inne i – hva terrorisme, krig og elendighet angår. Midt i alt dette mørket, å finne nye retninger, hvordan nære håpet om at de som gjør disse fæle tingene kan velge noe annet, håpet om at det finnes et virvlende, gult lys som skinner på oss alle.

i alt dette mørket,
la ditt virvlende, gule lys
skinne på terroristene,
selvmordsbomberne, drapsmennene,
voldtektsmennene, mishandlerne, de egoistiske
og de maktsyke, hvis det er lys
i alt dette mørket, la det skinne, vær så snill,
la det skinne, la det trøste de ukomfortable,
la ditt virvlende, gule lys
være deres fyrtårn, når
de ikke finner veien,
når de har mistet seg selv,
guide dem, led dem i riktig retning,
lær dem å elske og bli elsket,
vis dem å hvordan legge ned
våpnene, vis dem hvordan
selvmordsvestene kan tas av
og udetoneres,
la lyset ditt
lære dem alt
om samvittighet
før samvitthetsnaget
og hvis det virkelig finnes
et lys i alt dette mørket,

la ditt virvlende, gule lys
skinne
på oss alle

3 kommentarer

 1. pedro · 14. april 2017

  hei! takk for et fint dikt! Ja, det er i sannhet en forferdelig vanskelig og vond tid vi befinner oss i nå om dagen, og det at all informasjon er så lett tilgjengelig gjør at vi virkelig føler på det intense ved å leve i en så turbulent tid. Som du jo vet så jobber jeg tett med Frode Grytten og kjenner selvsagt igjen inspirasjonen! Jeg er av den mening at man som kreativt menneske alltid lar seg inspirere og påvirke av andres arbeid; ja, jeg synes til og med at det er en av hovedforutsetningene for å kunne lage noe i det hele tatt, det å kunne la seg begeistre, rive med, gjenkjenne noe av en sjøl i andre. Og det synes jeg diktet ditt gjør veldig fint, både å ta Gryttens stafettpinne videre og å utvide din egen billedlighet. Aller finest synes jeg du er når du er konkret, når bildene dine er skarpe og tydelige, som her

  vis dem å hvordan legge ned
  våpnene, vis dem hvordan
  selvmordsvestene kan tas av
  og udetoneres

  kjempefint er det!

  god påske til deg, og lykke til videre med bydiktene! gleder meg til å lese!

  alt godt fra P

 2. Liv-Christine Hoem
  Liv-Christine Hoem · 21. april 2017

  Hei! Først, så må jeg bare beklage for at jeg ofte er veldig treg til å svare på tilbakemeldingene du har gitt. Det er ikke det at jeg ikke gidder å svare eller at jeg ikke har fått bruk for det du skriver, for det gjør jeg virkelig! Hver gang du har kommet med tilbakemelding på det jeg har lagt ut har jeg faktisk endt opp med en bedre versjon av diktet eller teksten etterpå. Jeg ser at det er tilbakemeldinger fra langt tilbake jeg ikke har svart på også, men som jeg har hatt STOR nytte av. Så det må jeg virkelig takke for!

  Når det gjelder dette diktet, har jeg en ny versjon i tankene, som jeg ikke har fått ned på papir ennå, men som er på trappene. Jobber også med å få samlet sammen diktene sammen til en diktbok etterhvert, bare jeg finner den røde tråden, hvordan jeg kan få det hele til å henge sammen. Det er litt utfordrende.

  Takk for påskeønsker på etterskudd. Håper du hadde en god påske også, at det ble litt skriving?

  Liv-Christine

 3. pedro · 31. mai 2017

  Hei!

  Takk for fin tilbakemlding! Jeg er glad for at mine innspill og lesninger funker for deg, og at du nettopp bruker dem som mulige innganger for å kunne utforske diktene mer; om skrive, gjenskrive, stryke, forbedre. Det er jo slik vi som er forfattere skriver bøker, ved stadig å gå runder med teksten. Gleder meg til å lese mer.

  Alt godt fra Pedro

Legg igjen en kommentar