ved bildets vilje

av den 2. juli 2017

fra en annen av
 hennes lyse skuldre.

ved ansikt, huler
 og nakken hennes.

slår hun opp ild.
 som det løp fra håret

innfattet i bygninger og
 ansikt som ikke beveger på seg

gjemte hun øynene
 i hendene hans
                                                            – ved bildets vilje
 deler elva de som
 ligger stille nok.

2 kommentarer

 1. pedro · 8. juli 2017

  Hei Stian. God sommer! denne teksten likte jeg godt! Som jeg har sagt til deg før, så synes jeg det er enormt flott at du holder på med poesien i noe som jeg oppfatter som randsoner – språkets, betydningens, fortellingens – men det er likefullt flott å lese en tekst som på tross av å være hermetisk og vanskelig å trenge igjennom på konvensjonelt vis, ønsker å være billedlig konsentrert; her opplever jeg at du tar meg med på en tekstlig trip som gjør at jeg hele tiden må revurdere min tekstuelle optikk; her blandes kropp og landskap og bebyggelse i en og samme bevegelse; nakker og huler, bygninger og ansikter, elver og bildets vilje (dette er kanskje det jeg mener: bildene dine, når de får litt ro på seg, virker å ville meg noe, og derfor berører tekstene dine meg). Takk!

  P

  • StianGB
   StianGB · 8. juli 2017

   Hei Pedro!
   Tusen takk for enda en veldig innsiktsfull kommentar!
   Jeg tror at hele grunnen til at jeg begynte å skrive dikt, i første omgang, at jeg ønsket å dekonstruere bildeideer som hadde festet seg hos meg, i forbindelse med filmskapingen jeg har drevet med parallelt. Det er ikke mange måneder siden jeg ville sagt at «ord» intresserte meg noe særlig – men idag ser jeg ikke klart for meg skillelinjen mellom ord og bilder. Jeg ser på bildet og ordet som potensielt like meningsfulle eller meningsløse – så jeg har prøvd å ta dekonstruksjonen videre, fra å ikke bare lage mine egne bilder, men også mine egne ord… Jeg tror jeg sikter mot en slags løsrivelse fra bevisste assosiasjoner og kanskje dermed mer essensielle tanker og følelser…
   Ha en god sommer du også!
   Og igjen takk for at du tar deg tiden til å lese disse tekstene så grundig.
   Mvh Stian

Legg igjen en kommentar